İlhamı Lokma‘dan aldık ve”mevsiminde güzel” diyerek, Nisan ayında tezgahlarda yer alan körpecik kuşkonmazdan vejetaryen bir tarif vermek istiyoruz.
Ana yemek, yancı, salata, siz nasıl sofranızda konumlandırmak isterseniz. Tarif oldukça basit;
Malzemeler (4 kişilik):
400 gr kuşkonmaz, ayıklanmış
80 ml (1/3 su bardağı) sızma zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı balzamik sirke
2 orta boy (380 gr) kabuğu ve çekirdekleri ayıklanmış, ince doğranmış domates
Bir tutam fesleğen yaprağı
Hazırlanışı:
Kuşkonmazları önceden ısıtılmış barbekünün üzerinde kahverengileşinceye ve yumuşayıncaya kadar ızgaralayın.
Ayrı bir kapta zeytinyağı, balzamik sirke ve doğranmış domatesleri karıştırın.
Izgaradan aldığınız kuşkonmazları bir servis tabağına koyun, üzerine yağ-domates-sirke karışımından gezdirin.
Son olarak fesleğen yapraklarıyla yemeğinizi tamamlayın.
Afiyet olsun!
servis başına: 18,4 yağ; 782kJ (187 kal)
Kaynakça:
The Australian Women’s Weekly: char-grills & barbecues