Gebze Plastikçiler Organize Bölge 7. Cadde TR-41400 Gebze / Kocaeli

Balzamik Sirkeli Izgara Kuşkonmaz | Barbekü, Mangal, Bbq

İlhamı Lokma‘dan aldık ve”mevsiminde güzel” diyerek, Nisan ayında tezgahlarda yer alan körpecik kuşkonmazdan vejetaryen bir tarif vermek istiyoruz.

Ana yemek, yancı, salata, siz nasıl sofranızda konumlandırmak isterseniz. Tarif oldukça basit;

Malzemeler (4 kişilik):

  • 400 gr kuşkonmaz, ayıklanmış
  • 80 ml (1/3 su bardağı) sızma zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 orta boy (380 gr) kabuğu ve çekirdekleri ayıklanmış, ince doğranmış domates
  • Bir tutam fesleğen yaprağı

Hazırlanışı:

  • Kuşkonmazları önceden ısıtılmış barbekünün üzerinde kahverengileşinceye ve yumuşayıncaya kadar ızgaralayın.
  • Ayrı bir kapta zeytinyağı, balzamik sirke ve doğranmış domatesleri karıştırın.
  • Izgaradan aldığınız kuşkonmazları bir servis tabağına koyun, üzerine yağ-domates-sirke karışımından gezdirin.
  • Son olarak fesleğen yapraklarıyla yemeğinizi tamamlayın.

Afiyet olsun!

Servis başına: 18,4 yağ; 782kJ (187 kal)

Kaynakça: The Australian Women’s Weekly: char-grills & barbecues

Konuşma başlat
Merhaba
Sizlere nasıl yardımcı olabiliriz?