Arjantin Mutfağı’nın geleneksel sosu Chimichurri ızgaralanmış yiyeceklerinizi bir üst seviyeye çıkaracak!
Chimichurri sosunu yiyeceklerin ızgaralama işleminin sonunda, son aşamada kullanabilirsiniz. Izgara sebze, balık, kırmızı et, tavuk yaparken; hatta makarna ve patates salatasını çeşnilendirmek için kullanabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay;
Malzemeler:
1 kap zeytinyağı
1 kap şeri sirkesi (veya balzemik sirke)
1 kap doğranmış maydanoz
1/4 kap doğranmış taze kekik
1/4 kap (1 küçük) doğranmış soğan
6 diş kıyılmış sarımsak
2 çay kaşığı kırmızı acı biber
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın, bu kadar! Kavanozlar içerisinde 2 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Kaynakça
The Gardener & The Grill – Karen Adler and Judith Fertig