Gebze Plastikçiler Organize Bölge 7. Cadde TR-41400 Gebze / Kocaeli

Chimichurri Sos

Arjantin Mutfağı’nın geleneksel sosu Chimichurri ızgaralanmış yiyeceklerinizi bir üst seviyeye çıkaracak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chimichurri sosunu  yiyeceklerin ızgaralama işleminin sonunda, son aşamada kullanabilirsiniz. Izgara sebze, balık, kırmızı et, tavuk yaparken; hatta makarna ve patates salatasını çeşnilendirmek için kullanabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay;

Malzemeler:

1 kap zeytinyağı

1 kap şeri sirkesi (veya balzemik sirke)

1 kap doğranmış maydanoz

1/4 kap doğranmış taze kekik

1/4 kap (1 küçük) doğranmış soğan

6 diş kıyılmış sarımsak

2 çay kaşığı kırmızı acı biber

1 çay kaşığı karabiber

yarım çay kaşığı tuz

 

Yapılışı:

Tüm malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın, bu kadar! Kavanozlar içerisinde 2 hafta buzdolabında saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

 

 

 

Kaynakça

The Gardener & The Grill – Karen Adler and Judith Fertig

Konuşma başlat
Merhaba
Sizlere nasıl yardımcı olabiliriz?