Gebze Plastikçiler Organize Bölge 7. Cadde TR-41400 Gebze / Kocaeli

Mangal Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Uyarılar

Mangal yapmanın tüm sevdiklerinizle birlikte en eğlenceli, keyifli ve lezzet dolu aktivitelerden biri olduğu kesin. Peki mangal yaparken güvenliğe ne kadar dikkat ediyoruz? Bu yazımızda sizlerle mangal yaparken dikkat etmeniz gereken, oldukça faydalı bilgiler paylaşacağız. Haydi başlayalım.

Barbekü ve mangal yakarken
  • İlk olarak mangalınızın kullanma kılavuzunu dikkatli okuyun.
  • Mangalınızı havadar bir yerde, ağaçlardan, evlerden ve tutuşabilecek herhangi bir nesneden en az 3m uzakta konumlandırın. Mangalınızı düz ve sağlam bir zemine yerleştirin ve yaktıktan sonra hareket ettirmeyin, yerini değiştirmeyin.
  • Şiddetli rüzgarda mangalınızı kullanmayın.
  • Çocuklarınızı ve evcil hayvanlarınızı sıcak mangal,ateş ve dumandan uzakta  güvenli bir alanda tutun.
  • Mangal yakarken ve mangalı kullanırken bol ve kolay tutuşabilir giysiler giymemeye özen gösterin.
  • Mangal dumanını solumayın ve solutmayın.
  • Isıya dayanıklı eldiven ve maşa gibi uzun saplı aletler kullanın.
  • Yanan ateşin üzerine kesinlikle yanabilen sıvılar dökmeyin.
  • Her ihtimale karşı, güvenlik için yangın söndürücü bulundurun.
  • Ateşin üzerine su dökmeyin, çıkar buhar yanıcı etki bırakabilir. Ateşi söndürmek için mangalınızı ve havalandırma deliklerini kapatın.
  • Mangalla işiniz bittikten sonra küllerinizi temizlemeden ve mangalınızı toplamadan önce tüm kömürün sönmesini ve mangalın soğumasını bekleyin.
Izgaralanacak Ürünlerin Güvenliği
  • Çiğ et, balık gibi ürünleri ayrı bir kapta, diğer ürünlere temas etmeyecek şekilde saklayın.
  • Donmuş etlerinizi yine buzdolabında çözdürün.
  • Çiğ et, balık ve tavuğa dokunduktan ellerinizi yıkayın. Daha sonra diğer yiyeceklerin hazırlığına geçin.
  • Etlerinizin dış kısmındaki yağları ve marinasyon kalıntılarını temizleyin. Aksi halde bu yağlar ateşe damlayıp alev parlamalarına sebebiyet verebilir.
  • Bakteri oluşumundan kaçınmak için pişmiş ve çiğ etleri birbirinden ayrı tutun.
  • Pişmiş gıdalara için temiz tabak çanaklar kullanın. Kesinlikle çiğ etler için kullandığınız gereçleri kullanmayın.
  • Kesme tahtanızı kullandıktan sonra sabunlu sıcak suyla yıkadıktan sonra, mutfakta kullanılabilen bir çamaşırsulu suyla dezenfekte edin. Sıcak suyla iyice durulayıp kurumaya bırakın.
  • Mangal yaparken etlerinizin ve sebzelerinizin başından ayrılmayın.
  • Sıcak kalması gereken yiyecekleri sıcak, soğuk kalması gereken yiyecekleri soğuk tutun. Herhangi pişmiş bir yiyeceği 2 saaten fazla dışarıda, oda sıcaklığında bırakmayın.

Konuşma başlat
Merhaba
Sizlere nasıl yardımcı olabiliriz?