Gebze Plastikçiler Organize Bölge 7. Cadde TR-41400 Gebze / Kocaeli

Yılbaşı Sofranızı Taçlandıracak: Susamlı Zencefilli Biftek

Yılbaşında sofranızı taçlandıracak farklı bir tarif mi arıyorsunuz?

Malzemeler:

60 ml (1/4 su bardağı) susam yağı

60 ml (1/4 su bardağı) soya sosu

2 diş sarımsak

2 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil

1 çorba kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı doğranmış taze soğan

60 gr (4,5 yemek kaşığı) kahverengi şeker*

500 gr sığır bifteği

*Kahverengi şekeriniz yoksa beyaz şekere pekmez ilavesi yaparak elde edebilirsiniz.

justapinch

Yapılışı:

Susam yağını, soya sosunu, sarımsağı, zencefili, limon suyunu, taze soğanları ve şekeri metal olmayan bir kasede karıştırın. Marinad hazır. Bifteği ekleyerek iyice karışıma bulanmasını sağlayın. Üstünü örtüp en az 2 saat veya mümkünse bir gece buzdolabında bekletin.

Eti çok kızgın, hafifçe yağlanmış barbeküde kahverengileşene kadar ızgaralayın, üzerinde izler oluşunca barbeküden alıp bir folyoya sarın ve tekrar barbeküye koyun. Ara sıra çevirerek, sevdiğiniz pişme derecesine göre yaklaşık 10-15 dk daha barbeküde bekletin. Dilimlemeden önce eti 10 dk dinlendirin. Hemen kesmeniz etin suyunu salmasına sebep olur.

Kalan marinas sosunu, küçük bir sos tavasına koyun ve 5 dk kaynatın. Bu marinad bir sos olarak etle beraber mükemmel sonuçlar verir.

 

Kaynak: Mangal Barbekü (Mutfaktan Çıkın ve Ateşi Yakın), Ceren Büke Gülan, Boyut Yayın Grubu-Murdoch Books

 

Konuşma başlat
Merhaba
Sizlere nasıl yardımcı olabiliriz?