Gebze Plastikçiler Organize Bölge 7. Cadde TR-41400 Gebze / Kocaeli

Yılbaşı Tarifleri – Izgara Elma

DSCF2018

Yeni yıl yaklaşıyorken, yılbaşı gecesi sofranızı renklendirecek, misafirlerinizin damaklarını şenlendirecek tarifler hazırladık.

İlk tarifimizi sağlıklı bir tatlı tarifiyle yapmak istedik. Oldukça basit ve lezzetli olan bi tarifi mutlaka denemenizi öneririz.

 

Malzemeler:

Porsiyon: 4 kişilik

Zorluk derecesi: Kolay

2 adet orta-büyük boy elma

2 yemek kaşığı bal

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için;

Kaymak veya krem şanti

Ceviz

 

Yapılışı:

Elmaları kabuklarını soymadan ortadan ikiye bölüyoruz. Çekirdek kısmını bir kaşık veya bıçakla oyarak çıkarıyoruz.

Bal ile tarçını homojen bir şekilde karıştırıp elmaların iç kısmına sürüyoruz.

Isınmış mangal üzerine iç kısımları aşağı gelecek şekilde yerleştirip, 5 dk ızgara izi oluşuncaya ve kahverengileşinceye kadar ızgaralıyoruz.

Barbeküden aldığımız mis kokulu elmaların iç tarafı üste gelecek şekilde, kaymak ve cevizle süsleyip servis ediyoruz.

   

İşte bu kadar, bon appetit!

Konuşma başlat
Merhaba
Sizlere nasıl yardımcı olabiliriz?